Princíp mágie

18.04.2012 15:25

 

Jeden z našich prvých rozhovorov po skype s Aurorou, kde sme si vysvetľovali formou dialógu princíp mágie.


Tabitha: Poznáš Einsteina?
Aurora: Áno, prečo?
Tabitha: On vyslovil slávnu rovnicu E=m*c na druhú, ktorá vlastne hovorí o tom, že všetko, čo má hmotnosť má aj energiu a je to naozaj pravda. Mágia je celá založená na energii, energia je všade okolo. Veríš mi, že je všetko o energii, že je tak založená celá táto planéta ba dokonca celý vesmír?
Aurora: Áno, to je jasné už len z fyziky.
Tabitha: Samozrejme, že je. A vieš čo to je, keď slnko svieti?
Aurora: Asi nie, ale niekde som čítala, že farby sa menia podľa rýchlosti kmitov energie? A potom tak isto aj teplo.
Tabitha: Správne, je to teplo nazývané aj ako tepelná energia.
Aurora: Áno, tá je základom všetkého? Lebo všade sa spomína , teplo, biela žlta energia.
Tabitha: Celkovo energia, to slnko som použila len tak, aby som ti nejako hmatateľne ukázala, že energia existuje a to vo viacerých formách. Mne bolo jasné, že tomu rozumieš už z odpovede na prvú otázku, ale aj tak moja skúsenosť je, že takéto racionálne ukážkové vysvetľovanie je jednoduchšie na pochopenie, odpichneme sa od toho ďalej. Takže sme prišli k poznaniu, že energia naozaj existuje a je možné ju aj cítiť, pretože môžeme cítiť teplo aj elektrickú energiu (neodporúčam ju pocítiť :D) statickú, nejakú pohybovú a zotrvačnú napríklad keď ideš autom a šofér prudko zabrzdí. Jednoducho energia existuje v mnohých formách, je to dokázané a neodškriepiteľné. No a teraz, myslíš si, že by energia mohla dokázať aj také "veľké veci"? Dajme tomu pohnúť predmetom?
Aurora: Určite keďže aj vzduch sa z nej skladá a keby sme začali posúvať jednotlivé častice,  ale chce to veľké sústredenie, energiu a poznanie vedy.
Tabitha: Výborne, dobrý príklad a mne prichádza na um ešte jeden, magnetická energia. Napríklad dostatočne veľký magnet pritiahne kovy, nie?
Aurora: Áno.
Tabitha: Myslíš si, že aj ľudia majú energiu? Ak neberieme do úvahy tepelnú ani pohybovú, ani statickú zo silonového oblečenia alebo hrebeňa na vlasoch.
Aurora: Každý vyžaruje nejakú energiu podľa toho, ako sa správa a aké myšlienky plodí lebo každá myšlienka má svoje kmity, tie určujú farbu aury a myslím, že to je tá energia :)
Tabitha: Výborne, prekvapuješ ma, zašla si ďalej ako som si myslela. Okrem tej energie, ktorú si popísala má ešte človek aj telesnú energiu, napríklad keď si unavená, máš jej málo, po 12 hodinovom spánku jej máš veľmi veľa :)
Aurora: Áno, a to duševná alebo ako to povedať je napr. keď sa smeješ, prečítaš nejakú peknú knihu , pekný zážitok, ideš do prírody, to je ta druhá, áno? :)
Tabitha: Áno,  to je tá, ktorú si popísala ty, to je v podstate tá najvyššia, životná.
Aurora: A keď chceme mať tú druhú v pohode treba mať najprv v pohode tú telesnú, či ako? Lebo keď si chorá telom, tak potom sa môžeš snažiť ako chceš a aj tak nemáš energiu.
Tabitha: Vystihla si to, tieto dve veľmi úzko súvisia.
Aurora: Všetko treba zdokonaľovať spolu, že?
Tabitha: Áno, mala by si sa cítiť dobre, nie len telesne ale aj "duševne" vieš, ako myslím. Byť spokojná so sebou, takže správať sa tak, aby si sa nemusela báť svojho svedomia a brať sama seba takú, aká si. A čo by si povedala na to, kebyže ti poviem, že myšlienka je fyzická?
Aurora: Je, pretože všetko môže byť aj fyzické pretože všetko pochádza najprv z nehmotnej úrovne  a keď ju vieš previesť každou až k hmotnej úrovni, môžeš čokoľvek zhmotniť, či už predmet alebo situáciu.
Tabitha: V podstate je pravda, čo hovoríš, ale má to háčik, na to, aby si mohla zhmotniť predmet proste z ničoho, musela by si žiť niekoľko tisíc rokov ak nie stotisíc.
Aurora: Jaj, ale môže byť fyzická tá myšlienka a situácia sa dá naprogramovať silným vizualizovaním nie? Až tak, že tomu uverím, ja som si tak niečo privodila.
Tabitha: Dokonale si popísala princíp mágie, je to celé iba o myšlienke o tom, že ak ju dokážeš správne zhmotniť (robí sa to väčšinou vizualizáciou) tak dokážeš ovplyvniť v podstate čokoľvek,  naozaj čokoľvek, mohla by si mysľou aj pohnúť slnkom (ale nezabudni, že žijeme príliš krátky čas, takže by si musela byť nesmrteľná).
Aurora: Áno, ale tak to, čo som ja robila tak to nebolo až tak nasilu, vieš ako to myslím, neboli to hodiny vizualizácie, bolo to skôr také presvedčenie a občas pekná predstava a stalo sa tak lebo som s tým naozaj rátala a ďalej som s tým nelámala hlavu, to je tá časť zabudnutia?
Tabitha: Popravde neviem, čo je časť zabudnutia, ale keď niečo chceš dosiahnuť pomocou mágie, nepotrebuješ hodiny vizualizácie, stačí jedna presne mierená myšlienka, musí byť dostatočne silná.


Dôvod, prečo sa Aurore (a nie len jej) podarilo dosiahnuť to, čo chcela, bolo práve to, že myšlienka je fyzická. Jej fyzickosť dokazuje prístroj, ktorý naposledy vyvinuli vedci, dokáže zobrazovať na monitore sny človeka. Sen je forma vizualizačnej myšlienky, v sne vidíme svoje myšlienky, ako premietaný film. Na podobnom princípe pracuje aj mágia, musíme dokázať dostatočne silne zhmotniť svoje myšlienky, aby mohli ovplyvňovať energiu okolo nás. V mágii sa veľmi často (skoro stále) využíva forma vizualizácie, čo je veľmi podobné snom a tu sa dostávame k dôkazu zhmotnenia a fyzickosti myšlienky.


pridala: Tabitha

Komentáre: Princíp mágie

prosim odpovedte

Dátum: 16.04.2014 | Vložil: matus

Ako mozeme trenovat koncentraciu energie mislim to priame sustredenie ....nedari sa mi ta predstava ale pri spanku dost casto vidim veci ktore sa opakuju... zdeformovana tvar z dalki narazajuc do mojej misle ako kebi do ocnich viecok...nechapem to alebo nekedy ked premislam pozerajuc v noci na konkretne miesto tak po chvili ako kebi som videl iba cierne nic ine ale len par sekund

Pridať nový príspevok