Najzákladnejšie pomôcky budúceho mága

23.04.2012 18:35

 

Pred prvým použitím všetky pomôcky samozrejme zasvätíme. Viď už čoskoro v Obrady a rituály.
 

Athame

Je to jedna z najzákladnejších pomôcok mága. Mali by ste ho používať s úctou. Athame je obradný nôž, jeho predĺžená forma je meč. V indickom systéme živlov symbolyzuje vzduch. Slúži na nasmerovanie vyznačujúcej alebo režúcej energie. Fyzicky sa s ním nič nereže!  Konkrétne slúži na  kreslenie magického kruhu a taktiež jeho rušenie a vytváranie v ňom tvz. Dvere na prechod dnu a von ak je to nutné.

Môže to byť akýkoľvek nôž, ktorý je pre Vás niečím výnimočný, alebo je Vám  sympatický. Klasický athame by mal mať dvojitú čepeľ, ale nemusí to byť tak. Môj athame má čepeľ len z jednej strany.  Nemusí  byť ostrý, môže byť aj s tupou čepeľou, ak bola taká pôvodne Avšak nemal by to byť predtým používaný a opotrebovaný nôž. Keď si athame chcete kúpiť z toho dôvodu, že sa Vám páčia ako hovorí Tabitha "gýče" mali by ste sa pripraviť na nemalé sumy peňazí. Ak však zájdete do papiernictva alebo ezoterických obchodov a  popýtate sa na otvárač listov, určite budete milo prekvapení aké pekné kúsky za dobrú cenu nájdete. Keď máte potrebu Váš budúci athame ešte ozdobovať, kľudne tak urobte. Môžete naň vyryť alebo nakresliť aj magické symboly, ktoré mu dodajú silu. Pravdaže symboly, ktoré pridávame by sme mali dokonale poznať.


Prútik

V indickom systéme živlov symbolizuje oheň. Slúži na nasmerovanie energie, ktorej účelom je vyvolanie alebo nabitie predmetu. Môžete ňou vyvolávať strážcov veží pri kreslení magického kruhu či vyrobiť  talizmany. Prútik môže byť vyrobený skoro zo všetkého. Najčastejšie sú prútiky vyrobené z dreva alebo kovu prípadne kombinácie s inými materiálmi. Materiál, z ktorého budeme vyrábať alebo kupovať prútik by mal byť prevažne z prírodných materiálov. Keď si prútik chceme vyrobiť z rôznych dôvodov (chceme si sami navrhnúť vzhľad prútika, chceme aby bol originál, nechceme míňať peniaze) odporúčam vyrábať z konárikov obľúbeného stromu. Keď taký strom nemáte môžete si nájsť vlastnosti stromov v mágii a vybrať podľa toho aká vlastnosť sa Vám najlepšie hodí.  

Orientačné rozmery prútika: výška by nemala presahovať dĺžku od lakťa po najdlhší prst a šírka 1 -2,5 cm.  Ako každú inú pomôcku si ju môžeme zosobniť ľubovoľným ozdobením. Esteticky vyzerá napr. kryštál na konci prútika. Osobne ho neodporúčam kvôli problematickému upevňovaniu. Na mojom prútiku som ho tiež mala pretože sa mi to páčilo, ale neskôr mi odpadol a naspäť som ho nepripevňovala. 


Čaša

Je obradný kalich. V indickom systéme živlov symbolizuje vodu. Požíva sa ako nádoba na obradný nápoj. Môže byť vyrobená zo skla, kovu alebo iných materiálov. Pri výbere čaše by sme mali dbať na to aby materiál, z ktorého je čaša vyrobená nevylučoval škodlivé látky so nápoja. Taktiež ju môžeme ozdobiť.


Pentagram

Je päťcípa hviezda, najstarší symbol okultizmu. Symbolizuje človeka  s rukami obrátenými smerom k nebesiam alebo 4 živly a akášu. Používa sa na nasmerovanie energie do seba. Obrátený pentagram, ktorý stojí na jednom cípe je zase hlavný satanistický znak.


autor: Aurora

Fotogaléria: Najzákladnejšie pomôcky budúceho mága

Komentáre: Najzákladnejšie pomôcky budúceho mága

Mr. Demonology

Dátum: 21.08.2014 | Vložil: Daniel

Máte to tu dobré ale ja by som medzi pomocky zarátal aj magický odev ( plášt, a mag. pokrývka hlavy ), Hexagram ( židovská hviezda ( je velmi mocná )), magický meč ktorý symbolizuje živel ohňa. A s tou palicou by som povedal že stačí ju iba odlomiť zo stromu ( napr. liesky ) a nabiť ju svojou voľou.

prutik znova :/

Dátum: 03.07.2014 | Vložil: Peťa

Ešte že kde sa dánú pozrieť tie vlastnosti stromov?

prutik

Dátum: 03.07.2014 | Vložil: Peťa

Na prútik si môžem namaľovať aj farby živlov?? :o

Pomocky

Dátum: 04.05.2013 | Vložil: Erwin

coze sa robi resp. ako a naco sa pouziva obradny noz , prosim?

Re:Pomocky

Dátum: 29.06.2013 | Vložil: Tabitha

Obradný nôž sa používa na rôzne krájanie napríklad byliniek, orezávanie atď vecí súvisiacich s rituálom, pretože na tento účel sa nikdy nesmie používať Athame. Obradný nôž je vlastne praktický ostrý nôž, ktorý sa používa na praktické účely, ako je rezanie a krájanie. Samozrejme, že nie bežne v kuchyni, ale v súvislosti s rôznymi rituálmi.

odpoveď

Dátum: 17.12.2012 | Vložil: Aurora

Ahoj, tak teda je to haluzka z hrušky namaľovaná centrofixou na červeno a rúčka je nastriekaná zlatým sprejom plus zlata snurka :) Farby som zvolila podla na základe ich významu, kludne môžu byť aj iné farby podľa toho na čo konkrétne vyrábame prútik . Veľa štastia

komentár

Dátum: 04.12.2012 | Vložil: Nia

Prosím vás, z čoho je vyrobený ten "Aurorin prútik" ? Prípadne, aj ako ho vyrobila ?

Pridať nový príspevok