Magický kruh

20.04.2012 21:25


Čo je to

Magický kruh je akési pomyselné aj fyzické vyčlenenie pracovného priestoru pri praktizovaní obradu, rituálu alebo kúzla. Slúži na zachytenie energie, s ktorou pracujete vnútri kruhu, aby sa vám nerozutekala po celej izbe alebo po lúke. Magický kruh túto vašu energiu, s ktorou pracujete a vkladáte do predmetov alebo do kúzla ešte znásobuje. Je to energetická stavba, ktorá okrem iného odoláva rôznym tlakom. V kruhu môže pracovať aj viac osôb a rovnako do neho môžete prizvať aj astrálne bytosti.


Čistenie priestoru

Pred samotným kreslením magického kruhu musíme urobiť malú prípravu - vyčistenie priestoru od nahromadenej negatívnej energie. Môžete to robiť niekoľkými spôsobmi, napríklad vizualizáciou bielej energie, ktorá zbiera všetku negatívnu energiu a odchádza preč. Ďalší spôsob je vysušená šalvia, ktorou sa miestnosť alebo priestor, kde budete pracovať vydymí, napríklad za pomoci kadidla alebo len tak. Ďalšou možnosťou je svätená voda, ktorú vás nebudeme učiť pripravovať, keďže stále neexistuje najideálnejší spôsob, ako ju pripraviť. Pojmom svätená voda sa nemyslí tá z kostola, ktorú posvätí farár, je to iba ďalšia magická pomôcka vyrobená mágom.

 

Vyvolanie (kreslenie) magického kruhu

Nazýva sa aj "stavanie chrámu". Magický kruh by mal byť dostatočne veľký, keďže sa do neho musíme zmestiť my aj všetky potrebné predmety a musíme mať v ňom dostatok miesta na prácu bez toho, aby sme museli prekročiť jeho hranice. Je mnoho spôsobov, ktorými sa dá magický kruh kresliť a mali by ste mať na pamäti, že mágia je predovšetkým silne individuálna a preto neexistuje správny a nesprávny postup. Každému jedincovi vyhovuje iný postup, ktorý si osvojí. Priblížim vám niekoľko najpoužívanejších

1. Biela krieda

Kruh sa jednoducho nakreslí na podlahu bielou kriedou, je to síce jednoduché, ale aj veľmi nepraktické. Ak praktizujete mágiu zásadne v prírode, tento postup je na tráve vyslovene nepoužiteľný. Ani vnútri domu, kde máte koberce to nebude práve najpraktickejšie.

2. Hlina

Môžeme ho vytvoriť aj vysypaním hliny do kruhu, narozdiel od kriedy sa dá realizovať aj na tráve. Na koberci to síce stále nie je ono, ale pozametať z podlahy hlinu by nemal byť problém.

3. Kamene

Tento spôsob je vhodný predovšetkým vonku, kedy kamene poukladáme do kruhu, akoby sme robili ohnisko.

4. Kreslenie pomocou athame

Posledný, najpraktickejší a najviac energeticky silný spôsob je kreslenie magického kruhu za pomoci athame (obradný nôž, viď magické pomôcky). Tento spočíva v tom, že si budeme vizualizovať červenú čiaru vychádzajúcu z nášho athame, postupne kreslíme kruh v smere: východ, juh, západ, sever, východ. Keď dôjdeme znova na sever, čiary spojíme. Teraz je magický kruh hotový, nemusíte si ho vizualizovať neustále počas práce, stačí, ak budete vedieť, že tam je. Pri tomto spôsobe kreslenia magického kruhu môžeme athame úplne nahradiť prútikom (viď. magické pomôcky).


Rušenie kruhu

V prípade, že sme použili jeden z prvých troch postupov je rušenie veľmi jednoduché. Kriedu zmažeme, hlinu zametieme, kamene rozložíme. V prípade posledného, najefektívnejšieho postupu: kreslenie pomocou athame budeme rušiť podobne, ako sme ho vyvolávali. Budeme si vizualizovať ako tentokrát athame červenú čiaru nasáva do seba a budeme ho rušiť v opačnom smere, čiže východ, sever, západ, juh, východ. Keď sa dostaneme znova na východ, magický kruh by mal zmiznúť úplne.


Zosilnenie magického kruhu

Pri energeticky náročných kúzlach, obradoch a rituáloch ako je napríklad liečenie vážnych chorôb a podobne, využívame zosilnenie magického kruhu. Robí sa to opäť niekoľkými spôsobmi, buď povolávaním živlov do kruhu pričom ukazujeme prútikom na správnu svetovú stranu, ktorej živel prislúcha a prosíme živel o pomoc pri našej činnosti. Takto postupujeme v smere východ, juh, západ, sever. Pri odvolávaní živlov budeme postupovať opačne.

Ďalším spôsobom ako magický kruh energeticky zosilniť je povolávanie astrálnych bytostí, napríklad strážcov veží svetových strán alebo iných bytostí, ktoré poznáme z rôznych mytológií. Pri povolávaní bytostí by sme mali byť však obzvlášť obozretní, komunikovať s nimi maximálne úctivo a hlavne im nič neprikazovať. Bytosti môžete požiadať o pomoc, teda poprosiť, nikdy nie prikazovať. Povolávame ich rovnakým spôsobom, väčšinou za pomoci prútika. Po skončení vašej činnosti sa nezabudnite všetkým bytostiam poďakovať a zase ich odvolať, resp. prepustiť.


autor: Tabitha

 

Komentáre: Magický kruh

Mr. Demonology

Dátum: 21.08.2014 | Vložil: Daniel

Je to dobré, ale s tým zosilnením magického kruhu veľmi nesúhlasím. Hlavne to stým poprosením bytosti... ja už 10 rokov prikazujem a ešte sa mi nič nestalo.

Pridať nový príspevok